Europäische Normen bei Einweghandschuhen – EN 374, 455 und EN ISO 21420:2019
Συμβουλές και κόλπα

Ευρωπαϊκά πρότυπα για γάντια μίας χρήσης - EN 374, 455 και EN ISO 21420: 2019

Ευρωπαϊκά πρότυπα για γάντια μίας χρήσης

Τα γάντια μίας χρήσης είναι ένα Κύριο στοιχείο του προστατευτικού εξοπλισμού Σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς στους οποίους η υγιεινή και η προστασία των ασθενών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φοράτε γάντια μίας χρήσης σε κλινικές, πρακτικές ή στον κλάδο των τροφίμων. Όταν φορούν γάντια μίας χρήσης, όχι μόνο προστατεύουν τους ασθενείς ή τους πελάτες, αλλά και τους εαυτούς τους. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη αξία στην προστασία των λοιμώξεων, όλα τα γάντια μίας χρήσης στην αγορά πρέπει να περάσουν από ειδικές διαδικασίες δοκιμών για να μπορούν να πωλούνται ως, Για παράδειγμα, γάντια ιατρικής εξέτασης. Μετά τις διάφορες δοκιμές για γάντια μίας χρήσης, λαμβάνουν μια ετικέτα που απαιτείται επίσης από το νόμο. 

Στη συνέχεια, θα λάβετε πληροφορίες για το απαραίτητες σημάνσεις στον κλάδο σας, τις διαφορετικές διαδικασίες δοκιμής και τι προσδιορίζει ποιες ετικέτες.

Τι αναγνωριστικά υπάρχουν;

EN 455 - Ιατρικό πεδίο ευρωπαϊκού προτύπου I

Για να προσδιορίσετε το Ευρωπαϊκό πρότυπο 455 Τα γάντια μίας χρήσης πρέπει να περάσουν από διάφορες δοκιμές. Μόλις τα γάντια μίας χρήσης έχουν περάσει με επιτυχία τις δοκιμές, αυτά μπορούν ιατρικός χώρος να εφαρμοστεί. Τα γάντια μίας χρήσης χωρίς το EN 455 δεν έχουν εγκριθεί για τον ιατρικό τομέα, επειδή πρόκειται για την προστασία των ασθενών, αλλά και για τους χρήστες από μόλυνση. 

Το EN 455 μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές

  • EN 455-1: σφίξιμο
  • EN 455-2: Φυσικές ιδιότητες
  • EN 455-3: Βιολογική αξιολόγηση
  • EN 455-4: Ανθεκτικότητα

EN455-1 Στεγαντικότητα των γάντια μίας χρήσης

Για την προστασία από τη μόλυνση, είναι πολύ σημαντικό τα γάντια μίας χρήσης αδιαφανές σε υγρά και άλλες εκκρίσεις είναι. Αυτό όχι μόνο προστατεύει τον χρήστη των γάντια μίας χρήσης αλλά και τον ασθενή. Η στεγανότητα των γάντια μίας χρήσης δοκιμάζεται ως εξής: Πρώτον, τα γάντια κρέμονται με τη σειρά τους και γεμίζουν με νερό μέχρι το υλικό να είναι τεταμένο. Επιπλέον, τα γάντια φουσκώνονται με αέρα, που κρατιέται στο νερό και στη συνέχεια παρατηρείται εάν οι φυσαλίδες αέρα αυξάνονται. Με αυτές τις δοκιμαστικές διαδρομές, Ελέγξτε αν οι τρύπες βρίσκονται στα γάντια. Εάν συμβαίνει αυτό, τα ελαττωματικά γάντια διευθετούνται απευθείας. Η ποσότητα των ταξινομημένων γαντιών σημειώνεται και αξιολογείται. Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης είναι με το Τιμή AQL δεδομένος. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με την τιμή AQL κάτω από αυτό το άρθρο. 

Δεδομένου ότι τα γάντια μίας χρήσης δεν μπορούν πλέον να πωλούνται, μόνο η δοκιμή στεγανότητας Τυχαίος προχώρησε. Ο αριθμός των γάντια μίας χρήσης που πρόκειται να δοκιμαστούν καθορίζεται για κάθε επίπεδο ασφαλείας. 

CE CAT. Προστατευτικά ρούχα για ελάχιστους κινδύνους
CE CAT. II προστατευτικά ρούχα για μεσαίους κινδύνους
CE CAT. III προστατευτικά ρούχα για υψηλούς κινδύνους

EN455-2 Φυσικές ιδιότητες

Για να ελέγξετε τις φυσικές ιδιότητες, δοκιμές όπως δάκρυ -ανθεκτικό και σταθερό Τα γάντια μίας χρήσης είναι. Το ευρωπαϊκό πρότυπο 455-2 δίνει επίσης το απαιτούμενα μεγέθη και διαστάσεις τα γάντια μίας χρήσης. Τα γάντια μίας χρήσης που δεν πληρούν τις ακριβείς απαιτήσεις του EN455-2 δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο χειρουργείο. 

Επίσης, γίνεται διάκριση μεταξύ των εφαρμοστέων απαιτήσεων Γάντια OP και Γάντια μιας χρήσης για τη φροντίδα των ασθενών ή για εξετάσεις. Το EN 455-2 καθορίζει επίσης τις διαστάσεις ενός γαντιού εξέτασης. 

EN455-3 Βιολογική αξιολόγηση

Γίνεται διάκριση μεταξύ των γάντια εξέτασης μεταξύ Γάντια νιτρικών, γάντια βινυλίου, γάντια από λατέξ και γάντια TPE. Συχνά συμβαίνει αυτό το προσωπικό στον ιατρικό τομέα Αλλεργικός στο λατέξ  αντιδρώ. Ως εναλλακτική λύση για τα γάντια λατέξ Γάντια βινυλίου ή γάντια νιτρίλιο μεταχειρισμένος. Για την προστασία των χρηστών, σύμφωνα με το EN 455-3, η συσκευασία των γάντια μίας χρήσης πρέπει να επισημαίνεται εάν περιλαμβάνεται το LATEX.

Τα γάντια σε σκόνη εξασφαλίζουν καλύτερη πρόσφυση, αλλά η εφαρμογή του συνιστώνται συνιστώμενα γάντια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, δεδομένου ότι πολλοί νοσηλευτές ή γιατροί συνήθως αντιδρούν σε σκόνη σε μια άγνοια αλλεργική. Ως εκ τούτου, εκτός από το περιεχόμενο από λάτεξ, η σκόνη πρέπει επίσης να σημειωθεί με γάντι. 

Σύμφωνα με την EN455-3 Η περιεκτικότητα σε σκόνη δεν μπορεί να υπερβαίνει το μέγιστο περιεχόμενο 2 mg σκόνης. Επιπλέον, τα γάντια μίας χρήσης μπορούν να πιστοποιηθούν με το EN455-3 να μην κονιοποιηθεί με talkum. Πιο συγκεκριμένα πληροφορίες σχετικά με τις χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες, τις ενδοτοξίνες, τη σκόνη και τις πρωτεΐνες που ανιχνεύουν πρωτεΐνες πρέπει να είναι Φύλλα δεδομένων να καθοριστεί. 

 

EN455-4 Ανθεκτικότητα των γάντια μίας χρήσης

Τα γάντια -τα γάντια δεν μπορούν να είναι "κακά"Αυτό που πιθανότατα θα συσχετίστηκε με τον όρο ανθεκτικότητα. Παρ 'όλα αυτά, το υλικό μπορεί να γίνει από το γάντι μιας χρήσης εύθραυστος γίνομαι. Η αποθήκευση γάντια διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα. Επομένως, ο κατασκευαστής υποχρεούται να εντοπίσει τις οδηγίες αποθήκευσης στη συσκευασία. 

Κατά τη δοκιμή της ανθεκτικότητας των γάντια μίας χρήσης, υπάρχουν δύο μέθοδοι.

  1. Επιτάχυνση ανθεκτικότητας: Τα γάντια μίας χρήσης θερμαίνονται σε ειδικό φούρνο για να προσομοιώσουν τη διαδικασία γήρανσης. Τότε θα υποβληθούν σε μερικές δοκιμές. Εάν το περάσετε με επιτυχία, θα είστε με προκαταρκτική ημερομηνία λήξης τρία χρόνια Λάθος. 
  2. Δοκιμή σε πραγματικό χρόνο: Κατά κανόνα, η μέγιστη διάρκεια ζωής για γάντια μίας χρήσης είναι πέντε χρόνια. Προκειμένου να εφοδιαστεί ένα γάντι μίας χρήσης με ημερομηνία ανθεκτικότητας έως πέντε ετών, αυτό πρέπει να είναι Διατρέξτε διάφορες δοκιμές για πέντε χρόνια. Γίνετε στα πέντε χρόνια Οι ίδιες δοκιμές όπως για τα EN455-1 και -2 εφαρμοσμένος. 

EN374 - Ευρωπαϊκό πρότυπο για διείσδυση και διείσδυση

Έτσι ώστε τα γάντια μίας χρήσης σε ορισμένες βιομηχανίες όπως στο Εργαστήριο ή με το καθάρισμα επίσης ανθεκτικό στις χημικές ουσίες πρέπει να είναι, υπάρχει το En Iso 374: 2016+A1: 218 ή Short EN 374. Τα γάντια μίας χρήσης είναι στο Συνέπεια έναντι χημικών ουσιών και μικροοργανισμών δοκιμασμένο. Το γάντι μιας χρήσης αποσκοπεί στην προστασία του χρήστη από μη αναστρέψιμες ζημιές για την υγεία, οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε τη συσκευασία των γάντια μίας χρήσης ή να έχετε τις ετικέτες πριν χρησιμοποιήσετε γάντια μίας χρήσης στο εργαστήριο. 

Το EN 374 είναι αυτή τη στιγμή πέντε διαφορετικά στάδια Διαχωρισμένο, κάθε στάδιο ξοδεύει πληροφορίες σχετικά με την επιλεγμένη περιοχή εφαρμογής.

  • EN ISO 374-1: 2016+A1: 2018: Απαιτήσεις απόδοσης για χημικούς κινδύνους

  • EN 374-2: 2019+A1: 2018: Αντίσταση διείσδυσης

  • EN 16523-1: 2015+A1: 2018 (πρώην EN 374-3: 2003): Προσδιορισμός της αντίστασης των υλικών έναντι της διαπερατότητας των χημικών ουσιών και των υγρών χημικών ουσιών υπό τις συνθήκες μιας συνεχούς επαφής

  • EN 374-4: 2019+A1: 2018: Συνέπεια κατά της υποβάθμισης από χημικά

  • EN ISO 374-5: 2016+A1: 2018: Προστασία από βακτήρια, μανιτάρια και ιούς

EN ISO 374-1: 2016+A1: 2018: Αίτηση απόδοσης για χημικούς κινδύνους

Τα εικονογράμματα που εμφανίζονται παραπάνω πρέπει να επισημαίνονται σε γάντια πιστοποιημένων μίας χρήσης EN374. Το πρότυπο αναφέρεται μόνο στην προστασία από τα χημικά. 

Γίνεται μια διάκριση μεταξύ Πληκτρολογήστε Α, Β και Γ. 

Τύπος Α: Προστασία από τη χημική ανάκαμψη 6 Δοκιμάστε χημικές ουσίες για τουλάχιστον 30 λεπτά 

Τύπος Β: Προστασία από χημική ανακάλυψη 3 Δοκιμάστε χημικές ουσίες για τουλάχιστον 30 λεπτά

Τύπος C: Προστασία από τη χημική ανακάλυψη τουλάχιστον ένα Οι δοκιμαστικές χημικές ουσίες για τουλάχιστον 10 λεπτά

ο Δοκιμή χημικών ουσιών Με ποιο από τα γάντια μίας χρήσης η δοκιμή έχει τρέξει μέσω του κατασκευαστή στη συσκευασία των γάντια. ο Ταυτόσημα γράμματα είναι πάντα κάτω από το εικονογράφημα Κάτω από τον αντίστοιχο τύπο. 

Στον πίνακα θα βρείτε τις παλιές και νέες χημικές ουσίες δοκιμής με την αντίστοιχη επιστολή αναγνώρισης.

EN 274-2: 2019+A1: 2018: Αντίσταση διείσδυσης

Για να προσδιορίσετε την αντίσταση διείσδυσης, α Δοκιμή αεροσκάφους και ένα Δοκιμή ύδρευσης διεξήχθη. Τα γάντια μίας χρήσης είναι είτε γεμάτα με νερό είτε αέρα μέχρι να χρονολογούνται τα υλικά. Με τα γάντια μίας χρήσης γεμάτα με νερό, ελέγχεται αν διαφεύγει το νερό. Το γάντι μιας χρήσης γεμάτο αέρα διατηρείται σε νερό, τότε παρατηρείται εάν εμφανίζονται φυσαλίδες αέρα ή όχι. Εάν εμφανιστούν φυσαλίδες αέρα, αυτό επισημαίνει ότι το ένα γάντι -off δεν είναι σφιχτό. 

EN 16523-1: 2015+A1: 2018 (πρώην EN 374-3: 2003): Συνέπεια των υλικών έναντι της διαπερατότητας των χημικών ουσιών

Η διαπερατότητα περιγράφει αυτό Διεισδυτικό υγρό ή αέρια χημικά μέσω φράγματος. Ο χρόνος ανακάλυψης υποδεικνύει πόσο καιρό πρέπει να φτάσει το χημικό για να φτάσει στο δέρμα του χρήστη από το προστατευτικό στρώμα ενός γάντι μίας χρήσης. Τα γάντια μίας χρήσης μπορούν να εφοδιαστούν με διαφορετικές προστατευτικές κατηγορίες. Ισχύει: Όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία προστασίας, τόσο καλύτερη είναι η προστασία. 

EN 374-4: 2019+A1: 2018: Συνέπεια κατά της υποβάθμισης από χημικές ουσίες

Το υλικό από τα γάντια μίας χρήσης μπορεί να αλλάξει μέσω της επιρροής μέσω των χημικών ουσιών. Με την αλλαγή στο υλικό, για παράδειγμα, το μείωση της ελαστικότητας ή Δακρυίος σήμαινε. Το τέταρτο μέρος του Standard 374 θα πρέπει επομένως να παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτό Είτε και πόσο καιρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα γάντι μίας χρήσης που έχει έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε χημική. Το πρότυπο είναι σημαντικό για εσάς εάν πρέπει να εργάζεστε με χημικά κάθε μέρα, καθώς είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να αλλάξετε τα γάντια σας.

Η διαδικασία δοκιμής για την πιστοποίηση EN 374-4: 2019+A1: 2018 λήγει ως εξής:  

Το γάντι μιας χρήσης Ένα από τα 18 Δοκιμάστε χημικές ουσίες (που έχουν ήδη αναφερθεί παραπάνω) για μία ώρα εκτεθειμένος. Τότε εξετάζεται στη συνέχεια εάν και πώς το Εραστής του γαντιού. 

EN ISO 374-5: 2016+A1: 2018: Προστασία από βακτήρια, μανιτάρια και ιούς

Το EN ISO 374-5: 2016+A1: 2018 ήταν μόνο από το 2016 και η προστασία από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς συμπεριλήφθηκε στο EN374-1. 

Οι διαδικασίες δοκιμής του πέμπτου μέρους του EN375 τρέχουν παρόμοια με το EN374-2. Θα είναι επίσης Δοκιμή αεροσκάφους και ένα Δοκιμή ύδρευσης διεξήχθη. Επιπλέον, ωστόσο, υπάρχει μια διαδικασία δοκιμής στην οποία το γάντι μιας χρήσης Το σύνθετο υγρό εκτεθειμένο γίνεται. Το υγρό μόλυνσης είναι με ένα Ταιριάζει με τον προσομοιωμένο ιόΑυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ασθένεια σε ένα άτομο. 

Εάν το γάντι περάσει με επιτυχία τη δοκιμή, μπορεί να επισημανθεί με το EN ISO 374-5: 2016+A1: 2018 και προστατεύει αποδεδειγμένα από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς.

Το EN420 γίνεται EN ISO21420: 2019

Το EN ISO 21420: 2019 χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ευρωπαϊκά πρότυπα και εξασφαλίζει την ορθότητα των δεδομένων που παρέχεται από τον κατασκευαστή. 

Το πρότυπο καθορίζει ότι τα γάντια μίας χρήσης προστατεύουν τον χρήστη εάν ο κατασκευαστής το ορίσει. Επιπλέον, τα γάντια δεν πρέπει να προκαλούν βλάβη στην υγεία στον χρήστη ή να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις εάν αντιστοιχούν στις πληροφορίες του κατασκευαστή. Ένας ακριβής κατάλογος όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του γαντιού πρέπει να διατίθεται κατόπιν αιτήματος του καταναλωτή. 

 

Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.