Mann und Frau tanzen am Strand
Νοσοκόμα

Αλλά μην ξεχάσετε να χαθείτε: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Αλτσχάιμερ.

Λόγω της ετικέτας του κόσμου Alzheimer, αυτό το άρθρο θα πρέπει να παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη μορφή άνοιας. Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια της νόσου του Alzheimer και πώς μπορούν οι συγγενείς να αντιμετωπίσουν σωστά τη διάγνωση; Ο κόσμος του Αλτσχάιμερ αποσκοπεί στην παροχή πληροφοριών και να πάρει το θέμα στο κοινό. Η άνοια του Alzheimer είναι μία από τις πιο κοινές άνοια και αυξάνεται σημαντικά λόγω της δημογραφικής αλλαγής τα επόμενα χρόνια. Το 2023, περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι που πλήττονται από άνοια ζούσαν στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, ο αριθμός αυτός θα πρέπει να αυξηθεί κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο το 2025. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες της άνοιας και των πρώιμων πινακίδων της νόσου. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τα πάντα για την ασθένεια και τι μπορείτε να κάνετε ως συγγενής για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Ποια είναι η άνοια του Alzheimer;

 

Η άνοια του Alzheimer είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας. Η άνοια του Alzheimer προκύπτει όταν τα νευρικά κύτταρα σταδιακά πεθαίνουν στον εγκέφαλο. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι οι αποθέσεις πρωτεϊνών που ονομάζονται πλάκες στον ιππόκαμπο στους ασθενείς του Alzheimer. Ως αποτέλεσμα, τα νευρικά κύτταρα πεθαίνουν και υπάρχουν όλο και περισσότεροι γνωστικοί περιορισμοί. Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη πρωτεΐνη που ονομάζεται πρωτεΐνη tau στον εγκέφαλο, η οποία έχει αλλάξει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί πλέον να εκπληρώσει την παροχή θρεπτικών ουσιών και τη σταθερότητα των εγκεφαλικών κυττάρων. Η άνοια έχει όλο και πιο επιδεινωμένη μνήμη, γλωσσικές διαταραχές, προβλήματα στη συμπεριφορά και τη συγκέντρωση και τις διαταραχές της συγκέντρωσης και της προσοχής. Η άνοια του Alzheimer δεν είναι θεραπευτική. Ωστόσο, υπάρχουν μέθοδοι φαρμάκων και μη φαρμάκων για να επηρεάσουν θετικά την άνοια. Το ειδικό φάρμακο αντισωμάτων θα πρέπει να αφαιρέσει τις πλάκες που μόλις αναφέρθηκαν και έτσι να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου. Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία της έρευνας σήμερα. Οι παράγοντες κινδύνου - δηλαδή οι συνθήκες που αυξάνουν την πιθανότητα ασθένειας - είναι ο διαβήτης, η κατάθλιψη, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και η ισχυρή κατανάλωση αλκοόλ, η παχυσαρκία, οι μικρές κοινωνικές επαφές, η απώλεια ακοής και η χαμηλή εκπαίδευση. Όλα αυτά τα πράγματα που αναφέρονται δεν είναι πρωταρχικοί σκανδάλες της νόσου του Alzheimer, αυξάνουν μόνο τον κίνδυνο ανάπτυξης του Alzheimer. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι προστατευτικοί παράγοντες, δηλαδή επηρεάζοντας την πιθανότητα ανάπτυξης του Alzheimer. Πρόκειται για καλή εκπαίδευση, καλή σωματική και ψυχική δραστηριότητα, καλό κοινωνικό περιβάλλον και ισορροπημένη διατροφή καθώς και χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ. Η διάγνωση του Alzheimer και τα συμπτώματα που σχετίζονται με τα συσχετισμένα μπορεί να είναι τρομακτικά και να οδηγήσουν σε μεγάλη αβεβαιότητα, γι 'αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε ένα σταθερό δίκτυο γύρω τους και να φτάσουμε στο ενδιαφέρον που ενδιαφέρει και ανεκτικό.

Γράφημα, με διαφορετικές μορφές άνοιας

Συμπτώματα της άνοιας του Alzheimer

Η άνοια συνδέεται πάντα με αυξημένη ξεχασμό. Αλλά πίσω από την ασθένεια υπάρχει κάτι περισσότερο από απλώς ξεχασμό. Η πορεία της νόσου μπορεί μερικές φορές να φαίνεται διαφορετική σε κάθε άτομο, αλλά είναι το ίδιο.

 

  • μνήμη: Με την πρόοδο της νόσου, η απόδοση της μνήμης μειώνεται. Αυτό επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και αργότερα τη μακροχρόνια μνήμη. Προβλήματα στη βραχυπρόθεσμη μνήμη εκφράζονται από το γεγονός ότι όσοι επηρεάζονται δεν μπορούν πλέον να θυμούνται πρόσφατα συζητήθηκαν περιεχόμενο, όπως λίστες αγορών ή πληροφορίες ενός κειμένου που μόλις διαβάστηκε. Τα ελλείμματα στη μακροπρόθεσμη μνήμη εκφράζουν τους εαυτούς τους, δεν θυμούνται πλέον γεγονότα από τη ζωή τους, όπως γάμους ή μεγάλα πάρτι γενεθλίων.
  • Γλώσσα: Αρχικά, η άνοια του Alzheimer μπορεί να είναι αισθητή στη γλώσσα που δεν έρχεται πλέον στο άτομο ή δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει την ποινή τους. Αυτό συχνά συνοδεύεται από το γεγονός ότι χάνετε το νήμα και ότι μια μακρά συζήτηση δεν είναι πλέον δυνατή.
  • Αλλαγή στην ουσία: Κατά τη διάρκεια της νόσου, μπορεί να υπάρξουν βαθιές αλλαγές στην προσωπικότητα. Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι εντελώς σε αντίθεση με την προσωπικότητα σε υγιή κατάσταση. Οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν όλο και μεγαλύτερη επιθετικότητα, για παράδειγμα, αν είναι απογοητευμένοι ή φοβούνται. Άλλοι άνθρωποι γίνονται πολύ επιφυλακτικοί και δεν μιλούν πια. Απομακρύνουν και χάνουν οποιοδήποτε ενδιαφέρον για δραστηριότητες που είχαν διασκέδαση. Επιπλέον, μπορεί να αναπτυχθεί ένα έντονο άγχος και μια ορισμένη δυσπιστία. Οι επηρεασμένοι άνθρωποι αισθάνονται απειλημένοι και δείχνουν παρανοϊκά τρένα.

 

Τα τέσσερα γήπεδα της άνοιας του Alzheimer

 1. Φυσική γνωστική διαταραχή (Ήπια γνωστική εξασθένηση)

 

Σε αυτή τη φάση υπάρχουν ελαφρύτεροι γνωστικοί περιορισμοί, οι οποίοι συνήθως δεν γίνονται αντιληπτές από όσους επηρεάζονται, αλλά μπορούν να παρατηρηθούν από τους ξένους. Ωστόσο, μπορεί να κατανοηθεί από μια διαγνωστική δοκιμή. Οι επηρεασμένοι άνθρωποι σε αυτό το στάδιο δεν εξαρτώνται ακόμη από τη βοήθεια, μπορούν ακόμα να κυριαρχήσουν μόνο την καθημερινή τους ζωή. Συνοπτικά, αυτή η πρώτη φάση χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ελαφρύτεροι γνωστικοί περιορισμοί, αλλά μόνο ελάχιστα επηρεάζουν εκείνους που επηρεάζονται στην καθημερινή του ζωή.

 

 2. Πρώιμο στάδιο της άνοιας του Alzheimer

 

Τα πρώτα ελλείμματα της βραχυπρόθεσμης μνήμης εμφανίζονται σε αυτό το στάδιο. Πληροφορίες που έχουν πρόσφατα γνωστοποιηθεί σε εσάς, είτε σε συνομιλίες είτε μέσω τηλεφώνου, δεν μπορούν πλέον να θυμούνται. Οι επηρεασμένοι άνθρωποι σε αυτό το στάδιο έχουν προβλήματα μετά από συζητήσεις. Δείχνουν επίσης προβλήματα στην εξεύρεση της λέξης και συχνά χάνουν νήμα σε συνομιλίες. Τα πρώτα προβλήματα προκύπτουν με τον χωρικό και χρονικό προσανατολισμό. Για παράδειγμα, αυτά τα επηρεασμένα ραντεβού για το Miss ή δεν μπορούν πλέον να βρουν το σταθμευμένο αυτοκίνητό τους. Οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν ακόμα να αντιμετωπίσουν την καθημερινή ζωή και τα καθήκοντα στο νοικοκυριό μπορούν συνήθως να κατακτηθούν. Ωστόσο, χρειάζεστε υποστήριξη για πιο πολύπλοκα καθήκοντα. Σε αυτό το στάδιο, όσοι επηρεάστηκαν αργά παρατηρούν ότι κάτι είναι λάθος και προσπαθούν να κρύψουν τα ελλείμματα τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Το χιούμορ χρησιμοποιείται συχνά για να αποσπάσει την προσοχή από τα ελλείμματα μνήμης ή τα προβλήματα προσανατολισμού. Μερικοί άνθρωποι αποσύρονται επίσης, δηλαδή, κρύβονται από τον έξω κόσμο για να καλύψουν τους περιορισμούς τους. Αποφεύγονται νέες και ασυνήθιστες καταστάσεις που ενδεχομένως δεν είναι εφικτές για όσους επηρεάζονται. Σε αυτό το στάδιο, οι άνθρωποι σε αυτό το στάδιο γίνονται όλο και πιο σίγουροι και αποσύρονται από τον έξω κόσμο. Η φύση του ίδιου του ατόμου αρχίζει να αλλάζει. Όποιος ήταν κάποτε πολύ ανοιχτός και πεινασμένος για εμπειρία μπορεί τώρα να φαίνεται πολύ επιφυλακτικός και ανήσυχος. Μπορεί επίσης να υπάρξει αυξημένη ευερεθιστότητα εάν τα πράγματα δεν τρέχουν τον τρόπο που οι άνθρωποι θα ήθελαν ή αν συνειδητοποιούν τι δεν μπορούν πλέον να κάνουν μόνοι τους. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκύψει. Η διάθεση πιέζεται και οι δραστηριότητες ή τα χόμπι που χρησιμοποιούσαν φίλους δεν έχουν πλέον διασκεδαστικό για το άτομο και σχεδόν δεν μπορούν να παρακινηθούν. Η υγιεινή του σώματος και το νοικοκυριό παραμελούνται. Οι κοινωνικές επαφές είναι όλο και λιγότερο φροντισμένες και οι άνθρωποι απομονώνονται στο διαμέρισμά τους.

 

3. Μεσαία στάδιο της άνοιας του Alzheimer

 

Η ασθένεια είναι τώρα σαφώς αισθητή σε αυτή τη φάση. Τώρα δεν υπάρχουν μόνο ελλείμματα σε βραχυπρόθεσμη μνήμη, αλλά και μακροχρόνια μνήμη. Οι αναμνήσεις της δηλωτικής μακροχρόνιας μνήμης επηρεάζονται, ακριβέστερα η επεισοδιακή μνήμη. Αυτό είναι υπεύθυνο για την εξοικονόμηση σημαντικών γεγονότων ζωής όπως ο γάμος, τα παιδιά και άλλα δραστικά γεγονότα στη ζωή. Οι άνθρωποι στη μεσαία σκηνή έχουν προβλήματα να θυμούνται αυτές τις σημαντικές φάσεις της ζωής. Είναι δύσκολο για αυτούς να θυμούνται πόσα παιδιά έχουν, καθώς και ποια είναι τα ονόματά τους και πόσο χρονών είναι. Οι πρώιμες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας μπορούν να συμβούν τυχαία και μπορεί να συμβεί ότι όσοι επηρεάζονται πιστεύουν ότι βρίσκονται σήμερα στη φάση της ζωής που θυμίζει. Για παράδειγμα, το άτομο μπορεί να συγκλονιστεί ότι είναι παιδί και πρέπει επειγόντως να επιστρέψουν στο σπίτι της μητέρας τους. Ο χωρικός προσανατολισμός επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν προβλήματα να βρουν τον αριθμό του σπιτιού τους ή, στη χειρότερη περίπτωση, δεν γνωρίζουν πλέον τους δικούς τους τέσσερις τοίχους. Τα πράγματα τοποθετούνται και τα ραντεβού είναι πάντα τοποθετημένα. Οι άνθρωποι είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν και όσοι επηρεάζονται γίνονται ολοένα και πιο ανασφαλείς στις ενέργειές τους, καθώς τώρα μπορεί να φανεί σαφώς ότι έχουν ελλείμματα και επίσης το παρατηρούν από μόνα τους. Η προσωπικότητα αλλάζει τώρα πολύ περισσότερο με την πρόοδο της νόσου. Η κατεύθυνση της αλλαγής της φύσης ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μερικοί γίνονται πιο επιθετικοί, μερικοί γίνονται πολύ ντροπαλοί και δεν επικοινωνούν πια. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτικό για τους συγγενείς, δεδομένου ότι οι σχετικές αλλαγές του αλλάζουν όλο και περισσότερο και η νέα προσωπικότητα μπορεί να είναι εξαντλητική και ασυνήθιστη. Εκτός από την αλλαγή της προσωπικότητας, οι άνθρωποι στη μεσαία σκηνή αισθάνονται σοβαρές αναταραχές και νευρικότητα. Αυτό εκφράζεται σε μια αυξημένη ώθηση να κινηθεί. Σημαίνει ότι οι προσβεβλημένοι τρέχουν γύρω από ανήσυχα χωρίς σαφή στόχο. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άτομα που προσπαθούν να ξεφύγουν από το διαμέρισμα ή το σπίτι. Λόγω της ολοένα και πιο μειωμένης αίσθησης του χρόνου, ο ρυθμός ύπνου μπορεί να διαταραχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι τρέχουν τη νύχτα και δεν πιστεύουν ότι πρέπει να κοιμηθούν και στη συνέχεια να ξαπλώσουν στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνοπτικά, οι άνθρωποι στο στάδιο της μεσαίας μάθησης της άνοιας του Alzheimer εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τη βοήθεια, αφού δεν μπορούν πλέον να κυριαρχούν την καθημερινή τους ζωή.

 

4.

 

Στα τελικά στάδια της ασθένειας του Alzheimer, η υγεία του προσβεβλημένου ατόμου επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Τώρα είστε πολύ επιρρεπείς σε μολύνσεις με άλλες ασθένειες. Η έλλειψη κίνησης και διατροφής καθώς και γήρας μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή της γενικής ανοσολογικής άμυνας ασθενέστερη. Αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητους σε λοιμώξεις. Αυτή η φάση χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στο φαγητό, την κατάποση και την κατανάλωση κατανάλωσης, μια έντονη σωματική αδυναμία, πολύ ύπνο και μικρή λεκτική δήλωση. Η ακράτεια μπορεί επίσης να συμβεί, αφού τα σήματα από το σώμα σας, τα οποία είναι καλά -προχωρημένα, δεν μπορούν πλέον να ερμηνεύσουν. Η αντιμετώπιση της ακράτειας απαιτείται με την απαιτούμενη υπομονή και καλή φροντίδα. Προϊόντα όπως Ένθετα ακράτειας και Παντελόνι ακράτειας μπορεί να βοηθήσει να λάβει την ευημερία του ενδιαφερόμενου προσώπου. Συνοπτικά, οι άνθρωποι στο τελικό στάδιο εξαρτώνται από τη φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς και πολύ ευαίσθητες σε λοιμώξεις, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν επίσης την αιτία θανάτου.

 

Αναγνωρίστε νωρίς, ενεργήστε νωρίς

Δεδομένου ότι τα μεμονωμένα στάδια της άνοιας του Alzheimer είναι πλέον γνωστά, είναι σημαντικό να εξηγήσουμε πώς η άνοια μπορεί να αναγνωριστεί σε πρώιμο στάδιο και τι μπορείτε να κάνετε ως συγγενής για να επηρεάσετε θετικά το μάθημα και να είστε σε θέση να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα υπέρ της δικής σας υγείας και του ατόμου που ενδιαφέρει. Στο πρώιμο στάδιο είναι μερικές φορές δύσκολο να δείτε τα σημάδια. Η άνοια μπορεί να είναι σύμφωνη από τα συμπτώματα όπως αυτή της κατάθλιψης. Προκειμένου να είστε σίγουροι για την ασθένεια, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημάδια και να επικοινωνήσετε ανάλογα με έναν γιατρό και να κάνετε ραντεβού για διάγνωση.

 

  • Απώλεια μνήμης: Τα πρώτα σημάδια απώλειας μνήμης είναι ότι οι άνθρωποι δεν θυμούνται πλέον τα συμφωνημένα πράγματα, συχνά ζητούν τις ίδιες ερωτήσεις και μετακινούν περισσότερα αντικείμενα.
  • Καθημερινά προβλήματα: Ένα πρώιμο σημάδι της άνοιας μπορεί επίσης να είναι ότι τα γνωστά καθήκοντα είναι πιο δύσκολο να γίνει ή να οδηγήσει σε σύγχυση.
  • Σχεδιασμός δυσκολιών: Ο ενδιαφερόμενος έχει όλο και περισσότερο δυσκολία στον προγραμματισμό της καθημερινής τους ζωής.
  • σύγχυση: Στα αρχικά στάδια, το άτομο μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό και δεν γνωρίζει πλέον ποια μέρα είναι ή σε ποιο μέρος είναι.
  • Διαταραχές λέξεων: Ένα άλλο σημάδι μπορεί να είναι ότι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα μιλώντας επειδή μερικές λέξεις δεν εμφανίζονται πλέον και χάνουν το νήμα τους κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.
  • Κοινωνική απομόνωση: Λόγω της αβεβαιότητας, η μη δυνατότητα να κάνει τα πάντα μόνο συχνά αποσύρει για να κρύψει τα ελλείμματα τους. Συχνά συμβαίνει ότι δεν αισθάνεστε πλέον διασκέδαση με δραστηριότητες που σας άρεσε.
  • Αλλαγές προσωπικότητας: Μπορεί να υπάρξουν μεταβολές της διάθεσης στα αρχικά στάδια. Οι επηρεασμένοι άνθρωποι γίνονται πιο ανήσυχοι, ενοχλητικοί και υπάρχει μια καταθλιπτική διάθεση.

 

Τι μπορώ να κάνω ως συγγενής;

Ως μέλος ενός ατόμου με το Alzheimer, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρηθεί η ευημερία και η ποιότητα ζωής. Οι πάσχοντες του Alzheimer συχνά αισθάνονται έντονη αβεβαιότητα και είναι κατάθλιψη. Οι επιπτώσεις της νόσου του Alzheimer δεν μπορούν να σταματήσουν. Ωστόσο, μπορεί να εξασφαλιστεί για να κάνει το χρόνο για όσους επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο. Ακολουθούν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη όταν ασχολείστε με όσους επηρεάζονται:

 

  • υπομονή: Το πιο σημαντικό είναι να αυξήσουμε την υπομονή και την κατανόηση. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι πολύ ανήσυχοι ή ύποπτοι, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να είστε υπομονετικοί μαζί τους.
  • Ρουτίνα και ασφάλεια: Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια καθημερινή ρουτίνα ρουτίνας για να αποφύγετε το άγχος και να δημιουργήσετε ασφάλεια. Ένας δομημένος καθημερινός σχεδιασμός βοηθά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κλείσετε ένα σχέδιο, με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε πάντα να δείτε τι είναι η επόμενη φορά. Θα πρέπει επίσης να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς εμπόδιο για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.
  • ανακοίνωση: Ο σωστός τύπος επικοινωνίας είναι το κλειδί εδώ. Να είστε υπομονετικοί εάν το άτομο έχει δυσκολία να εκφράσει τον εαυτό του σε συνομιλίες ή περιστασιακά επαναλαμβάνεται. Είναι σημαντικό να μεταφέρετε την αίσθηση ότι το άτομο ακούγεται από εσάς. Δώστε επίσης προσοχή στα μη λεκτικά χαρακτηριστικά και επιβεβαιώστε αυτό που έχει ειπωθεί με χαμόγελο ή νεύμα για να μεταδώσει ασφάλεια και εκτίμηση. Αποφύγετε τη χρήση περίπλοκων λέξεων ή μεγάλων προτάσεων, καθώς αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε σύγχυση. Αποφύγετε επίσης πολύπλοκη ερώτηση και αφήστε το άτομο να απαντήσει.
  • Διατροφή και υγεία: Βεβαιωθείτε ότι τα γεύματα λαμβάνονται τακτικά και ότι είναι υγιή και ισορροπημένα. Τα άτομα με Αλτσχάιμερ συχνά ξεχνούν να πίνουν, τα οποία μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Είναι επίσης θετικό για την υγεία να αναλαμβάνει τακτικά δραστηριότητες και να διατηρεί κοινωνικές επαφές. 
  • Βρείτε επαγγελματική υποστήριξη: Όσο περαιτέρω η ασθένεια εξελίσσεται, τόσο περισσότερη βοήθεια επηρεάζεται από τους ανθρώπους. Ως συγγενής με μια δουλειά και τη δική τους οικογένεια, η συντήρηση ενός ασθενούς άνοιας είναι παράλογη, γι 'αυτό είναι σημαντικό να βρεθεί βοήθεια εγκαίρως είτε με τη μορφή εγχώριας νοσηλευτικής είτε μιας εγκατάστασης φροντίδας. Μάθετε και επιλέξτε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας και τους συγγενείς σας. Είναι σημαντικό να μην παραμελείτε τη δική σας υγεία. Η ασθένεια του Αλτσχάιμερ όχι μόνο φιλοξενεί φυσικό και συναισθηματικό στρες για όσους επηρεάζονται, η κατάσταση είναι επίσης αγχωτική για τους συγγενείς. Υπάρχουν διάφορες προσφορές για συγγενείς και μέλη της οικογένειας, για παράδειγμα με τη μορφή ομάδων αυτοεξυπηρέτησης.

 

Σύναψη

Μια διάγνωση του Alzheimer παρουσιάζει όλους όσους εμπλέκονται σε νέες προκλήσεις. Με τη γνώση και την κατανόηση της νόσου, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα ζωής του ενδιαφερόμενου. Μέχρι στιγμής, η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμη ευκαιρίες για να θεραπεύσει μια άνοια, αλλά πολλές μελέτες για αυτή τη σύνθετη ασθένεια έχουν τρέξει. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε την κατάρτιση, να δείξετε κατανόηση και ενσυναίσθηση και να δημιουργήσετε ένα δίκτυο υποστήριξης. Η έγκαιρη ανίχνευση έχει κεντρική σημασία, διότι αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη διάγνωση και τη θεραπεία και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Μια τέτοια διάγνωση μπορεί επίσης να είναι ακραία για συγγενείς. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε δίκτυα υποστήριξης και να δώσετε προσοχή στη δική σας υγεία. Παραμένει ιατρικό και κοινωνικό καθήκον να μεταφέρει τη γνώση, να δημιουργήσει και να βρει νέους τρόπους για να βελτιώσει τη ζωή και την ποιότητα των ασθενών του Alzheimer.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.