Grippe oder Corona: Warum man immer noch einen Corona-Test bei Symptomen machen sollte
News Altruan!

Γρίπη ή κορώνα: Γιατί πρέπει να κάνετε μια δοκιμή Corona για συμπτώματα

Στο δροσερό αεράκι που φέρνει το φθινόπωρο, αντιμετωπίζουμε μια νέα πρόκληση: είναι αυτό που αισθανόμαστε, ένα απλό κρύο, η γρίπη ή η κορώνα; Παρόλο που ο κόσμος ζει για κάποιο χρονικό διάστημα με τον κοράνιους, η ανάγκη να είστε προσεκτικοί και να ενεργείτε υπεύθυνα, ειδικά τώρα, υπάρχει τώρα που η μετάλλαξη «pirola» κάνει τους γύρους του.

 

Πόσο επικίνδυνο είναι το Corona;

Η Corona, μια λέξη που υπήρξε στο κεφάλι μας εδώ και πάνω από δύο χρόνια, έχει προκαλέσει διαφορετικές αντιδράσεις, συναισθήματα και, πάνω απ 'όλα, συνέπειες. Ο κίνδυνος που προέρχεται από το Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Παρόλο που έχουμε δει την πρόοδο με τη μορφή εμβολιασμών και θεραπειών, η ασθένεια παραμένει μια σημαντική απειλή, ειδικά για μη εμβολιασμένα ή πριν από τα άτομα.

Οι επιπλοκές που σχετίζονται με το Corona μπορεί να είναι σοβαρές και να επεκταθούν από μακρές ασθένειες έως θανατηφόρες εξόδους. Το γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσσεται, όπως στην περίπτωση της παραλλαγής Pirola, συνεχίζει να συμβάλλει στην πολυπλοκότητα της κατάστασης. Αυτή η νέα παραλλαγή Corona επέστησε και πάλι την προσοχή μας στην προσαρμοστικότητα του ιού και υπογράμμισε σοβαρά τη σημασία της λήψης μέτρων όπως οι δοκιμές και οι εμβολιασμοί.

 

Κορυφαίοι κανόνες στη Βαυαρία

Όσον αφορά την καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι στη Γερμανία, ειδικά στη Βαυαρία, έπρεπε να συνηθίσουν σε συνεχείς αλλαγές στους κανόνες Corona. Τώρα, ωστόσο, όλα τα μέτρα Corona έχουν ακυρωθεί, δηλαδή δεν είναι απαίτηση μάσκας, καραντίνα ή 3G σε δημόσια ιδρύματα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι το Corona μπορεί να λειτουργήσει; Θεωρητικά ναι, εξακολουθεί να υπάρχει το μεγάλο αίτημα να απομονωθεί σε μια θετική δοκιμή Corona και να μεταφερθεί σε ανεξάρτητη καραντίνα. Οι εργοδότες προτείνουν να πάνε στο γραφείο στο σπίτι εδώ ή να συλλέγουν μια αδράνεια ασθενείας από οικογενειακό γιατρό σε περίπτωση σοβαρών συμπτωμάτων.

 

Εμβολιασμοί κατά της κορώνας

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον αγώνα κατά της Corona είναι ο εμβολιασμός. "Μπορώ να εξακολουθώ να εμβολιαστώ;" είναι μια ερώτηση που απαντάται με ένα δυνατό και σαφές "ναι". Τα κέντρα εμβολιασμού, οι πρακτικές του οικογενειακού γιατρού και ακόμη και ορισμένες θέσεις εργασίας συνεχίζουν να προσφέρουν εμβολιασμούς για όλους όσους θέλετε να λάβετε και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Το ερώτημα εάν πρέπει να εμβολιαστείτε παραμένει ένα έντονα συζητημένο θέμα. Ενώ υπάρχουν ανησυχίες για τα νέα εμβόλια, τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 υπερβαίνουν τους πιθανούς κινδύνους. Η αξία των ανθρώπων βοηθούν στη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού και να προστατευθούν και η κοινότητα, ειδικά οι πιο αδύναμοι.

 

Συμπτώματα που δείχνουν κορώνα

Παραμένει ζωτικής σημασίας να ακούσουμε το σώμα μας και να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν Corona. Ο πυρετός, ο ξηρός βήχας και η κόπωση είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημάδια του Corona. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε άλλα προειδοποιητικά σήματα, όπως δυσκολίες στην αναπνοή, πονόλαιμος, απώλεια γεύσης ή οσμής και πόνος στο σώμα.

Λόγω της περιόδου επώασης της Corona, η οποία μπορεί να είναι έως και 14 ημέρες, είναι απαραίτητο να δράσουμε αμέσως εάν συμβούν αυτά τα συμπτώματα. Μια ταχεία δοκιμή Corona μπορεί να βοηθήσει εδώ. Αυτές οι δοκιμές είναι τώρα εύκολα προσβάσιμες και μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε γρήγορες δοκιμές Corona για να τις πραγματοποιήσετε στο σπίτι.

 

Η μετάλλαξη Pirola

Μέσα από όλη αυτή την αβεβαιότητα, η μετάλλαξη Pirola έχει δώσει ερωτήσεις και ανησυχίες. Αυτή η νέα παραλλαγή του κορώνα εντοπίστηκε στη δομή του ιού λόγω γενετικών αλλαγών. Ενώ οι ερευνητές εξακολουθούν να κατανοούν ότι κατανοούν τα πλήρη αποτελέσματα, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι η μετάλλαξη PIROLA θα μπορούσε να αυξήσει τη δυνατότητα μεταφοράς του ιού.

Τι σημαίνει αυτό για το ευρύ κοινό; Με απλά λόγια, μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να είμαστε απρόσεκτοι. Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς καραντίνας, ειδικά εάν έχετε δοκιμαστεί θετικά για το Corona, εξακολουθεί να είναι ύψιστης σημασίας. Corona θετική - τι τώρα; Σημαίνει να ακολουθήσετε τις κατευθυντήριες γραμμές, να παραμείνετε στο σπίτι, να ξεκουραστείτε και να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού.

 

Περίληψη Μπορεί να ειπωθεί ότι ενώ περιηγούμε σε αυτό το πανδημία, έχουμε την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Είτε πρόκειται για την κατανόηση των σημερινών αριθμών Corona στη Γερμανία, γνωρίζοντας πόσο καιρό είστε θετικοί και μεταδοτικοί στο Corona, είτε απλά για να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το ψυχολογικό άγχος, το οποίο φέρνει αυτή τη φορά με αυτό, ότι το πιο σημαντικό είναι να μείνετε ενημερωμένο και ασφαλές.

Ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε που η Corona έγινε μέρος του λεξιλογίου μας, αλλά η επιθυμία μας να θεραπεύσει και να έρθει μπροστά παραμένει. Συνεχίζοντας να δοκιμάζονται και να ενημερώνουμε με τις τρέχουσες εξελίξεις, μπορούμε να κλείσουμε ένα κεφάλαιο και να εξετάσουμε το μέλλον με λιγότερο φόβο.

Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.