RSV – Die wichtigsten Fragen und Antworten
News Altruan!

RSV - τα πιο σημαντικά ερωτήματα και απαντήσεις

Ο αριθμός των λοιμώξεων RSV αυξάνεται

Στη Μεγάλη Βρετανία, οι λοιμώξεις RSV έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Το RSV αντιπροσωπεύει τον αναπνευστικό συγκυκτικό ιό, ένα παθογόνο που μοιάζει με ιό που στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. Το 2020, η Μεγάλη Βρετανία γνώρισε μια άλλη σημαντική αύξηση των λοιμώξεων RSV.
Αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων. Η πρώτη είναι η εξελικτική προσαρμογή του ιού στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι λοιμώξεις RSV έχουν γίνει πιο μεταδοτικές. Επιπλέον, η μείωση των μέτρων δημόσιας υγείας για την περιορισμό της πανδημίας συνέβαλε επίσης στην αύξηση των αριθμών των λοιμώξεων στη Μεγάλη Βρετανία. Ένας άλλος λόγος είναι το ασυμβίβαστο των εμβολίων, καθώς τα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα για κάποιες νεοσύστατες φυλές του ιού.
 

Τι είναι το RSV;

Το RSV (αναπνευστικός συγκυκτικός ιός) είναι ένας κοινός ιός που προκαλεί αναπνευστικές λοιμώξεις. Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες των λοιμώξεων των χαμηλότερων αεραγωγών σε μωρά και νήπια, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί σε ηλικιωμένους και ενήλικες. Επηρεάζει κυρίως την ανώτερη αναπνευστική οδό, συμπεριλαμβανομένης της ρινικής κοιλότητας, συμπεριλαμβανομένης της ρινικής κοιλότητας, του λαιμού, των φωνητικών κορδονιών και των βρόγχων. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πνευμονία.

 

Πώς εκφράζεται ο ιός RSV;

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του RSV είναι

  • Βήχας,
  • Sniffles,
  • Πυρετός,
  • Πονόλαιμος,
  • Απώλεια όρεξης,
  • Κόπωση και ελαφρές δυσκολίες στην αναπνοή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να συμβεί πνευμονία και δύσπνοια.

 

Πώς ασχολείστε με τον ιό RS;

Ο ιός RSV (αναπνευστικός συγκυκτικός ιός) συνήθως μεταδίδεται με λοίμωξη σταγονιδίων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μολυνθείτε από την άμεση επαφή ή την εισπνοή των σταγονιδίων που εκπέμπονται κατά τον βήχα, το φτέρνισμα ή την ομιλία των μολυσμένων ανθρώπων. Μπορείτε επίσης να μολυνθείτε εάν έρθετε σε επαφή με μολυσμένα αντικείμενα όπως λαβές πόρτας ή παιχνίδια.

 

Πώς μπορώ να ξέρω αν το παιδί μου έχει RSV;

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει RSV, θα πρέπει σίγουρα να πάτε στο Artz σας. Το Artz σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια εξέταση για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση. Οι συντελεστές που δείχνουν ότι το RSV περιλαμβάνει πυρετό, βήχα, runny μύτη, δύσπνοια, φραγμένη μύτη, επίμονο βήχα, μπλε χείλη ή νύχια, πρόβλημα με αναπνοή και κόπωση. Όταν η μόλυνση με έναν ιό RS στα παιδιά, ως γονείς, θα πρέπει πρώτα να πάτε σε μια παιδική τέχνη. Ο γιατρός θα κάνει διάγνωση και στη συνέχεια θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού. Πάνω απ 'όλα, αυτό περιλαμβάνει τη λήψη αντιιικών φαρμάκων, την παρακολούθηση των συμπτωμάτων και την απομόνωση του παιδιού για την πρόληψη της μόλυνσης των άλλων. 

Πρώιμη ανίχνευση μόλυνσης με δοκιμασία RSV Schnell

Χρησιμοποιώντας μια ταχεία δοκιμή RSV, ο ιός μπορεί επίσης να προσδιοριστεί χωρίς να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Altruan προσφέρουμε μια δοκιμή συνδυασμού 4 σε 1 για την ανίχνευση του RSV. Το δείγμα λαμβάνεται πάνω από το στόμα ή το λαιμό. Εκτός από τον ιό RSV, μπορεί επίσης να αποδειχθεί ο ιός Corona και η γρίπη Α και η γρίπη Β. Μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό και να αποστασιοποιήσετε τον εαυτό σας από άλλους ανθρώπους. Εάν οι δοκιμές αποτύχουν αρνητικά, θα πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε περίπτωση έντονου πόνου, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να παραποιηθεί εάν η εφαρμογή έχει κοπεί. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για σωστή χρήση στα φύλλα δεδομένων.

 

Πορεία ασθένειας

Η πορεία μιας λοίμωξης RSV μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του ενδιαφερόμενου. Κατά κανόνα, η ασθένεια σε υγιείς ενήλικες και παιδιά είναι εύκολη, παρόμοια με το κρύο, με συμπτώματα όπως βήχα, runny nose, ελαφρύ πυρετό και μερικές φορές ελαφριά αναπνοή. Στα μωρά, ηλικιωμένους και άτομα με προϋπάρχοντα αναπνευστικά προβλήματα, η λοίμωξη RSV μπορεί να είναι σοβαρή και να οδηγήσει σε σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις όπως η βρογχιολίτιδα ή η πνευμονία. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μια επιδημία RSV μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές ή ακόμη και θανάτους.

 

Πότε θα γίνει επικίνδυνο το RSV;

Το RSV μπορεί να είναι επικίνδυνο για άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ορισμένες προηγούμενες ασθένειες όπως το άσθμα. Μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες, μερικές φορές ακόμη και σε θάνατο. Είναι επομένως σημαντικό ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων προστατεύεται ιδιαίτερα από το RSV.

Το RSV συνήθως δεν είναι επικίνδυνο για τους ενήλικες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορούν να εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματα ή επιπλοκές.

 

Πώς αντιμετωπίζεται το RSV;

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον ιό RSV. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον ιό RSV είναι να διατηρήσετε το περιβάλλον σας καθαρό και να συμμορφωθείτε με τα μέτρα υγιεινής. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται θεραπεία με αντιιικά φάρμακα. Τα βρέφη και τα νήπια μπορούν να λάβουν μια ανοσοσφαιρίνη RSV που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση του ιού. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να συνταγογραφηθεί ένα φάρμακο πνευμονίας για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητη η οξυγονοθεραπεία.

 

Πόσο συχνά μπορείτε να πάρετε RSV;

Είναι δυνατόν να αναπτυχθούν περισσότερες από μία φορές σε λοίμωξη RSV. Δεδομένου ότι το RSV είναι ένας κοινός ιός που είναι ελαφρώς εξαπλωμένος, μπορείτε να το πάρετε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

 

Μακροπρόθεσμες συνέπειες του RSV

Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αναπνοής, καθυστερήσεις ανάπτυξης, νευρο -αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς ή ακόμη και πρόωρη γέννηση. Ορισμένες από αυτές τις μακροπρόθεσμες συνέπειες συμβαίνουν μόνο στα βρέφη, αλλά άλλα, όπως οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, μπορούν να παραμείνουν στην ενηλικίωση.

 

Πώς προστατεύομαι από τη μόλυνση RSV;

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εμβολιασμός κατά του ιού RSV, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να τηρούν τους βασικούς κανόνες της υγιεινής για να αποφύγουν τη μόλυνση. Είναι επίσης σημαντικό τα μωρά και τα νήπια που είναι πιο ευαίσθητα σε λοιμώξεις RSV είναι ιδιαίτερα καλά προστατευμένα με το πλύσιμο των χεριών σας και προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν την επαφή με άλλους ανθρώπους που έχουν συμπτώματα RSV. Είναι επίσης σημαντικό οι γονείς που έχουν ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί με RSV να φέρουν το παιδί τους σε γιατρό στα πρώτα σημάδια μιας λοίμωξης RSV.

Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.