Streptokokken – Ursachen, Symptome und Behandlung der Infektion
News Altruan!

Streptococci - Αιτίες, συμπτώματα και θεραπεία της λοίμωξης

Διαφοροποίηση των στρεπτοκοκκικών κορμών

Τα στρεπτόκοκη είναι σφαιρικά βακτήρια, τα οποία είναι επίσης χωρίς την παροχή οξυγόνου αλλά μέσω ζύμωσης. Υπάρχουν διαφορετικές φυλές στρεπτόκοκκων, οι περισσότερες από τις φυλές είναι αβλαβείς. Οι στρεπτόκοκκοι συνήθως δεν θεωρούνται επικίνδυνοι όσο το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου είναι άθικτο και δεν υπάρχουν ειδικά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, αν αυτό Το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώθηκε ή ορισμένοι άνθρωποι έχουν χρόνια ασθένεια, μπορεί να στρεπτοκοκκικά Ενδεχομένως επικίνδυνο γίνομαι. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος η μόλυνση να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων σήψη, ένας Κατάσταση ζωήςτην εμφάνιση όταν το βακτήριο εξαπλώνεται σε όλο το σώμα.

Οι στρεπτόκοκκοι χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια. Streptococci σχηματίζουν τις λεγόμενες βακτηριακές τοξίνες Στρεπολυσίνηεπίθεση και καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτή η διαδικασία της διάλυσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι επίσης Αιμόλυση που ονομάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ακόλουθα είδη:

  • Άλφα-αιμολύματος Στρεπτόκκοι
  • Βήτα-αιμολίνης (Πλήρης αιμόλυση) Στρατιτόκοκκοι
  • Γέρμα hemmolyzing (Χωρίς αιμόλυση) Streptococci

ο Streptococcal-hemolyzing θα είναι τότε στο SO -called Ομάδες Lancefield κατηγοριοποιημένος:

Ομάδα Α ("Streptococcus pyogenes") - Τυπικές λοιμώξειςScarlach, αμυγδαλίτιδα, κόκκινο τρέξιμο 

Ομάδα Β ("Streptococcus agalactiae") - Τυπικές λοιμώξεις: Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις από τραύματα.

Ομάδα C, F, G - Τυπικές λοιμώξεις: πυώδεις λοιμώξεις κυρίως στο στόμα και την περιοχή των δοντιών

Ομάδα D ("Enterococcal") - Τυπικές λοιμώξεις: Λοιμώξεις από τραύματα, εντερικές λοιμώξεις.

Εάν υπάρχει μόλυνση με στρεπτόκοκκους, αυτές οι πολυάριθμες ασθένειες μπορούν να προκύψουν από τις οποίες ορισμένοι μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνες. Μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη είναι μία από τις Οι πιο συνηθισμένες βακτηριακές λοιμώξεις στην παιδική ηλικία. Ο αριθμός των θανάτων των παιδιών αυξάνεται επί του παρόντος πολύ λόγω των Α-strepococci. 

Συμπτώματα στρεπτοκοκκικής λοίμωξης

ο Τα συμπτώματα ποικίλλουν Ανάλογα με την πληγείσα περιοχή του σώματος. Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να είναι δείκτης μόλυνσης με στρεπτόκοκκους:

  • Πυρετός
  • Πυώδη έκκριση
  • Σημαντικός πόνος
  • Πρήξιμο στο στόμα και στην περιοχή του λαιμού

Αιτίες στρεπτόκοκκων

Τα στρεπτοκοκκικά βακτήρια μπορούν και τα δύο απευθείας καθώς έμμεσος να μεταδοθεί. Η άμεση μετάδοση πραγματοποιείται από άμεση επαφή με ένα μολυσμένο άτομο Ή μέσα από αυτό Μερίδιο αντικειμένων όπως φαγητό, ποτό, σκεύη ή ρούχαΈμμεση μετάδοση Μπορεί να γίνει με επαφή με ένα Μολυσμένη διασύνδεση όπως κλινικές πόρτες, χειρολισθήρια, πληκτρολόγια ή τηλεφωνικούς ακροατές λαμβάνει χώρα. Η μεταφορά των στρεπτόκοκκων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα Σταγονίδιο. Σε περίπτωση λοίμωξης σταγονιδίων, το Μεταφέρετε το παθογόνο όταν φτάνετε, βήχας ή μιλώντας. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, είναι πάντα σημαντικό να κρατάτε το χέρι σας όταν φτάσετε ή βήχατε και στη συνέχεια να το απολυθείτε αμέσως. 

Ομάδα Α στρεπτόκοκκων έρχομαι κυρίως Παιδική ηλικία πριν. Σε μεγαλύτερες ομάδες όπως η φροντίδα της ημέρας, τα σχολεία ή τα σπίτια, η μετάδοση των παθογόνων είναι επίσης πολύ ευνοημένη. 

Για να αποφευχθεί η στρεπτοκοκκική λοίμωξη, τα παιδιά και οι ενήλικες πρέπει Πλύνετε τα χέρια σας τακτικά και δώστε προσοχή στην καλή υγιεινή. Θα πρέπει επίσης να κολλήσετε στα χέρια σας κατά τον βήχα και το φτέρνισμα. Εάν ένα παιδί πάσχει από στρεπτοκοκκική λοίμωξη, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επαρκή θεραπεία με αντιβιοτικά. Το παιδί θα πρέπει επίσης να αφαιρεθεί από το νηπιαγωγείο ή το σχολείο για λίγες μέρες για να αποφευχθεί περαιτέρω μόλυνση από άλλα παιδιά.

Γρήγορη δοκιμή για την ανίχνευση στρεπτοκοκκικής λοίμωξης

Ο ταχύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσετε την ανίχνευση των στρεπτόκοκκων είναι Streptococcal anti-test. Αυτή η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κλινική ή εργαστήριο. Αποτελείται από ένα επίχρισμα αυτό του Επιφάνεια του λαιμού ή του λαιμού είναι κατηλημμένο. Το επίχρισμα γίνεται τότε Ειδική πολιτιστική πλάκα Και καλύπτεται με ειδικό υγρό. Εάν υπάρχουν στρεπτόκοκκοι, εμφανίζονται στην πολιτιστική πλάκα Μια θετική αντίδραση. Μετά ένα Ειδική αντίδραση αντισώματος να πραγματοποιηθεί για προσδιορισμό, Τι είδους στρεπτόκοκκοι είναι διαθέσιμοι.

Θεραπεία μόλυνσης με στρεπτόκοκκους

Αφού επισκεφθείτε έναν γιατρό, θα το κάνετε Αντιβιοτικό συνταγογραφείται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη πενικιλλίνη μεταχειρισμένος. Οι λοιμώξεις με στρεπτόκοκκους είναι εύκολο να θεραπευτούν με αντιβιοτικά. Είναι σημαντικό να ληφθεί το αντιβιοτικό όπως έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Εάν δεν εξετάζετε τις οδηγίες, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρές επιπλοκές. Εάν έχετε αλλεργική αντίδραση στην πενικιλίνη, υπάρχει Πολλές επιλογές. 

Εάν είστε μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά, θα πρέπει να το κάνετε αυτό Βάλτε αμέσως στο γιατρό σας. 

Με μόλυνση με A-strepococci Ένα αντιβιοτικό συνήθως συνταγογραφείται για τη θεραπεία της λοίμωξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο η θεραπεία με Κορτικοστεροειδής διεξάγεται για την ανακούφιση της φλεγμονής. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να απαιτείται χειρουργική επέμβασηγια να αφαιρέσετε τον πληγμένο ιστό. Εάν μια λοίμωξη με Α-Strepococci έχει συμβεί στους αεραγωγούς, θεραπεία με Βήχα και/ή αντιισταμινικά απαιτείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Συνιστάται επίσης Πολλά για ποτά και Για να ξεκουραστείτε επαρκώςνα επιταχύνει την επούλωση.

Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.